mei 2019 – Eben Haezer

Van het “Herinner-mij”-feest in Eben Haezer zijn geen foto’s. Maar inmiddels heeft de Stichting Leef, voor je het vergeet! een warme relatie opgebouwd met het huis, gezien de woorden van Anneke Visser, het hoofd van Eben Haezer:

“Afgelopen jaar hebben we in Eben Haezer verschillende keren mogen genieten van de samenwerking met Stichting Leef , voor je het vergeet. Iedere keer is het weer een feestje. Er worden zoveel leuke en mooie herinneringen gemaakt.

Joki met haar mooie stem en enthousiasme laat de bewoners genieten. De lach op hun gezichten is onbetaalbaar.

We hebben een “ Herinner mij feest“ gehad in de entourage van een huiskamer uit de jaren 60. Joki zong prachtige liedjes die herkenbaar waren voor bewoners. En er waren gastoptredens van o.a Nico Meijer.. De sfeer zat er snel in iedereen zong en danste mee.

Ook zijn we met een aantal bewoners mee geweest op de ms de Jordaan boot. Gedeeltelijk gesponsord door de stichting. De bewoners zongen mee met de Amsterdamse liedjes van weleer en werden van gebak tot broodje kroket en drankjes tiptop verzorgd. Wat een feest van herkenning.

“ Spiegelbeeld” was ook heel bijzonder. Een heerlijke verwen middag voor de PG afdeling, drie bewoners gingen in de metamorfose. Joki kwam samen met veel vrijwilligers naar Eben Haezer. De haren werden gedaan, nagels gelakt, make-up gedaan en mooi aangekleed. Wat zagen ze er prachtig uit.

Hun familie, medebewoners en zorgmedewerkers waren er allemaal bij. De hele middag werd er ook nog gezorgd voor een hapje en een drankje en werd er gezongen door Joki en de zoon en kleindochter van een bewoner.

Afgelopen week mochten de 3 bewoners een canvas in ontvangst nemen van hun mooiste foto, wat waren ze blij.

De videoclip bij de nieuwe single van Joki “ hier ben jij” is ook opgenomen in Eben Haezer. Een prachtig emotioneel nummer. Voor mij persoonlijk heel bijzonder dat ik met mijn ( dementerende) moeder in de clip zit. Zo blij met deze herinnering.

Op 13 maart zou Joki op komen treden in het restaurant, maar helaas was dat de eerste activiteit die we moesten annuleren ivm het Corona virus. Wat een teleurstelling,maar in deze tijden is de gezondheid van iedereen het allerbelangrijkste.

Gelukkig kon ze een paar weken later “ Buiten zingen voor Binnen” bij Eben Haezer. Wat hebben de bewoners ( en het personeel) genoten. Fantastisch!

Dit alles mogelijk gemaakt door Stichting Leef, voor je het vergeet! Zo dankbaar en blij met onze samenwerking. Hoop dat er nog veel mag volgen.

Respect voor Joki die enorm veel tijd besteed aan het welzijn van onze ouderen!”