“Hier ben jij”

Zomer 2019 was het feest in Zaandam. Evean Erasmus Huis vierde haar 50-jarig bestaan en ze hadden mij gevraagd de feestweek af te sluiten. Bij de soundcheck draaide Dennis, de geluidsman, een voor mij vreemde orkestband en ik zong mijn eigen woorden op de melodie.

Het melodietje ging meteen mijn buik in en ik keek naar de ouderen die langzaam het zaaltje binnen kwamen. Voornamelijk vrouwen en zoals altijd ook een dametje die op mijn moeder leek. Haar ogen glansden en de woorden kwamen vanzelf. Ik riep heel brutaal tegen Dennis: “Weet niet wat of hoe, maar de melodie ga ik gebruiken voor mijn ideetje in mijn hoofd!” Een liedje voor dochters die hun moeders hebben verloren, aan dementie of de hemel …

Ik schreef een tekst en vroeg zoals gebruikelijk aan Joke Portegies of ze het mooier wilde maken en dat deed zij! Ik liet het liedje aan mijn vrienden horen en die moesten huilen en zeiden: “Dit moet je uitbrengen Joki! Ik vroeg aan wat sponsors (Kesbeke, Café de Amstel en Studio Westpoort) of zij wat mee wilden betalen en voor de rest werd het gefinancieerd uit de Stichting.

Voor ik het wist stond ik in de Studio van Hans Rusche en nam “Hier ben jij” op, op de melodie van Danny Vera’s grote hit Rollercoaster (want dat bleek de orkest band te zijn). Er ontstond ook een mooi idee voor een videoclip in mijn hoofd, maar wat ik wilde was best lastig: morfen. Dat de gezichten van de moeders over zouden gaan in de gezichten van de dochters. Via mijn vriendin Loes kwam ik in contact met haar dochter Robbin en diens vriendin Cheri, die in het kader van hun opleiding dit wilden vormgeven. Wekenlang geploeterd om de videoclip TOP te maken. Gelukt. TROTS!!

Ik bestelde 100 cdtjes en ben begonnen die te verkopen, de opbrengst natuurlijk voor de Stichting. Ik hoor hier en daar dat het plaatje het goed doet bij begrafenissen en veel troost biedt aan dochters die hun mama verloren zijn aan dementie en/of de hemel.  Ben enorm trots op het liedje en zelfs Danny Vera vind het mooi! Kijk en luister en geniet van “Hier ben jij”.

28 februari 2020 – “Herinner mij” feest Zonnehuis Amstelveen

 

28 februari een prachtig “Herinner mij” feest in Zonnehuis te Amstelveen.. Mede mogelijk gemaakt door een flinke sponsoring van Amstelveen Sport, waarvoor onze GROTE DANK!

Wat zijn we toch dankbaar dat we dit mooie werk mogen doen. De bewoners hebben enorm genoten van deze middag. Graag bedanken wij ook de organisatie van Zonnehuis Amstelveen. Echt een geweldig leuke sfeer in dit zorghuis en enorm behulpzaam. Benjamin, jij ook bedankt voor je belangeloos mooie optreden. De Prachtig mooie foto’s zijn dit keer gemaakt door Laurens Kelatow Nanlony. Zijn ze niet prachtig?! ( zie Facebook )

Zoals de bewoners, de organisatie en wij ook zeiden: “Voor herhaling vatbaar”

 

19 oktober 2019 – “Herrinner mij”-feest St. Nicolaashof Volendam

Dankzij de gulle sponsoring van Kesbeke Fijne Tafelzuren B.V. kwam het er van: we gingen met ons team van Stichting Leef, voor je het vergeet! de ouderen en hun mantelzorgers verblijden met een “Herinner mij” Feest in Zorginstelling St. Nicolaashof te Volendam. Het enige echte Jordanese meezing feest met Trio Leef! en natuurlijk lekkere hapjes en drankjes. 

(Zie de fotoreportage op Facebook!)

Het ontstaan van “Spiegelbeeld”

4 oktober 2019

GEZOCHT voor nieuw project in de zorginstellingen:

Kleurrijke Hoedjes, sjaaltjes, kraagjes, clipoorbellen en handschoentjes! Wie kijkt er even in zijn kast of de kast van een oudtante oid?! Je zou me er enorm blij mee maken! Alvast bedankt namens Stichting Leef, voor je het vergeet!

Een fantastisch leuke middag voor alle bewoners van PG en hun familie. We kiezen van te voren 3 mensen uit voor het “Spiegelbeeld” metamorfose programma. Deze drie schatten worden in de watten gelegd. Hun haren, nagels en make up wordt gedaan en ze gaan op de foto. Ondertussen wordt er live gezongen en gaan de hapjes en drankjes er lekker in. De drie mooiste foto’s worden op Canvas aan de familieleden geschonken. HEMELS

Ons 1 jarig jubileum.

28 september 2019   Stichting Leef, voor je het vergeet! bestaat 1 jaar:

Het begon met een ritje in de eerste Canta KaraJoki Show met Gordon Heuckeroth, In een volledig door toffe sponsors opgepimpte lila Canta. Ter nagedachtenis aan mijn overleden mama Aafke en al die andere schatten die aan deze ziekte zijn overleden. Veel aandacht in de media en honderden ritjes met betalende gasten. De Tussenstand: 18.000 euries

In een jaar tijd uitgegroeid tot een heuse mooie solide gezellige verbindende Stichting, die staat voor Herinneringen maken d.m.v. muziek, zingen, dansen, interactie en samenzijn met en voor ouderen en hun mantelzorgers.

Ik dank vanuit de grond van mijn hart mijn bestuur Natasja Hoek, Wietze Jonker en Martin Brinkman  Het geweldige Trio Leef! met Nico Meijer en Andrea Weeling. Geluid en decor Melody-entertainment catering & events van Dennis Weeling en Gerrit Weeling, Erik van den Berg als doorgewinterde ambassadeur van de Stichting Leef, voor je het vergeet!, de artiesten die belangeloos een gastoptreden verzorgen en de “oh zo belangrijke” vrijwilligers: Helma Vermeulen, Ria Bolier, Bea Hendriks, Henny Sandbergen-Duppen, Bianca Krijgsman, Marjorie Mol, Jo Meeuw,  Thea Weeling, Paul Bolier, Bianca Brockmann, Danny, Natasja Hoek, Lex van der Weijden, Liss Weeling, Wesley Weeling, Anja en topfotograaf Laurens Kelatow Nanlohy….

Alles tezamen maakt van elk “Herinner mij” feest, “Spiegelbeeld”, de nieuwe “Leef!” show en aktiviteit “Druk je stempel op het leven” (nog in ontwikkeling in de zorginstellingen, in Studio Westpoort en op MS de Jordaan i.s.m. het Nationaal Ouderenfonds elke keer weer een ware happening. In het groot en in het klein. Voor mij een droom die is uitgekomen en we gaan door tot wat ik ooit zei: “Ikzelf Alzheimer krijg!”

mei 2019 – Eben Haezer

Van het “Herinner-mij”-feest in Eben Haezer zijn geen foto’s. Maar inmiddels heeft de Stichting Leef, voor je het vergeet! een warme relatie opgebouwd met het huis, gezien de woorden van Anneke Visser, het hoofd van Eben Haezer:

“Afgelopen jaar hebben we in Eben Haezer verschillende keren mogen genieten van de samenwerking met Stichting Leef , voor je het vergeet. Iedere keer is het weer een feestje. Er worden zoveel leuke en mooie herinneringen gemaakt.

Joki met haar mooie stem en enthousiasme laat de bewoners genieten. De lach op hun gezichten is onbetaalbaar.

We hebben een “ Herinner mij feest“ gehad in de entourage van een huiskamer uit de jaren 60. Joki zong prachtige liedjes die herkenbaar waren voor bewoners. En er waren gastoptredens van o.a Nico Meijer.. De sfeer zat er snel in iedereen zong en danste mee.

Ook zijn we met een aantal bewoners mee geweest op de ms de Jordaan boot. Gedeeltelijk gesponsord door de stichting. De bewoners zongen mee met de Amsterdamse liedjes van weleer en werden van gebak tot broodje kroket en drankjes tiptop verzorgd. Wat een feest van herkenning.

“ Spiegelbeeld” was ook heel bijzonder. Een heerlijke verwen middag voor de PG afdeling, drie bewoners gingen in de metamorfose. Joki kwam samen met veel vrijwilligers naar Eben Haezer. De haren werden gedaan, nagels gelakt, make-up gedaan en mooi aangekleed. Wat zagen ze er prachtig uit.

Hun familie, medebewoners en zorgmedewerkers waren er allemaal bij. De hele middag werd er ook nog gezorgd voor een hapje en een drankje en werd er gezongen door Joki en de zoon en kleindochter van een bewoner.

Afgelopen week mochten de 3 bewoners een canvas in ontvangst nemen van hun mooiste foto, wat waren ze blij.

De videoclip bij de nieuwe single van Joki “ hier ben jij” is ook opgenomen in Eben Haezer. Een prachtig emotioneel nummer. Voor mij persoonlijk heel bijzonder dat ik met mijn ( dementerende) moeder in de clip zit. Zo blij met deze herinnering.

Op 13 maart zou Joki op komen treden in het restaurant, maar helaas was dat de eerste activiteit die we moesten annuleren ivm het Corona virus. Wat een teleurstelling,maar in deze tijden is de gezondheid van iedereen het allerbelangrijkste.

Gelukkig kon ze een paar weken later “ Buiten zingen voor Binnen” bij Eben Haezer. Wat hebben de bewoners ( en het personeel) genoten. Fantastisch!

Dit alles mogelijk gemaakt door Stichting Leef, voor je het vergeet! Zo dankbaar en blij met onze samenwerking. Hoop dat er nog veel mag volgen.

Respect voor Joki die enorm veel tijd besteed aan het welzijn van onze ouderen!”