“Hier ben jij”

Zomer 2019 was het feest in Zaandam. Evean Erasmus Huis vierde haar 50-jarig bestaan en ze hadden mij gevraagd de feestweek af te sluiten. Bij de soundcheck draaide Dennis, de geluidsman, een voor mij vreemde orkestband en ik zong mijn eigen woorden op de melodie.

Het melodietje ging meteen mijn buik in en ik keek naar de ouderen die langzaam het zaaltje binnen kwamen. Voornamelijk vrouwen en zoals altijd ook een dametje die op mijn moeder leek. Haar ogen glansden en de woorden kwamen vanzelf. Ik riep heel brutaal tegen Dennis: “Weet niet wat of hoe, maar de melodie ga ik gebruiken voor mijn ideetje in mijn hoofd!” Een liedje voor dochters die hun moeders hebben verloren, aan dementie of de hemel …

Ik schreef een tekst en vroeg zoals gebruikelijk aan Joke Portegies of ze het mooier wilde maken en dat deed zij! Ik liet het liedje aan mijn vrienden horen en die moesten huilen en zeiden: “Dit moet je uitbrengen Joki! Ik vroeg aan wat sponsors (Kesbeke, Café de Amstel en Studio Westpoort) of zij wat mee wilden betalen en voor de rest werd het gefinancieerd uit de Stichting.

Voor ik het wist stond ik in de Studio van Hans Rusche en nam “Hier ben jij” op, op de melodie van Danny Vera’s grote hit Rollercoaster (want dat bleek de orkest band te zijn). Er ontstond ook een mooi idee voor een videoclip in mijn hoofd, maar wat ik wilde was best lastig: morfen. Dat de gezichten van de moeders over zouden gaan in de gezichten van de dochters. Via mijn vriendin Loes kwam ik in contact met haar dochter Robbin en diens vriendin Cheri, die in het kader van hun opleiding dit wilden vormgeven. Wekenlang geploeterd om de videoclip TOP te maken. Gelukt. TROTS!!

Ik bestelde 100 cdtjes en ben begonnen die te verkopen, de opbrengst natuurlijk voor de Stichting. Ik hoor hier en daar dat het plaatje het goed doet bij begrafenissen en veel troost biedt aan dochters die hun mama verloren zijn aan dementie en/of de hemel.  Ben enorm trots op het liedje en zelfs Danny Vera vind het mooi! Kijk en luister en geniet van “Hier ben jij”.

Het ontstaan van “Spiegelbeeld”

4 oktober 2019

GEZOCHT voor nieuw project in de zorginstellingen:

Kleurrijke Hoedjes, sjaaltjes, kraagjes, clipoorbellen en handschoentjes! Wie kijkt er even in zijn kast of de kast van een oudtante oid?! Je zou me er enorm blij mee maken! Alvast bedankt namens Stichting Leef, voor je het vergeet!

Een fantastisch leuke middag voor alle bewoners van PG en hun familie. We kiezen van te voren 3 mensen uit voor het “Spiegelbeeld” metamorfose programma. Deze drie schatten worden in de watten gelegd. Hun haren, nagels en make up wordt gedaan en ze gaan op de foto. Ondertussen wordt er live gezongen en gaan de hapjes en drankjes er lekker in. De drie mooiste foto’s worden op Canvas aan de familieleden geschonken. HEMELS

Ons 1 jarig jubileum.

28 september 2019   Stichting Leef, voor je het vergeet! bestaat 1 jaar:

Het begon met een ritje in de eerste Canta KaraJoki Show met Gordon Heuckeroth, In een volledig door toffe sponsors opgepimpte lila Canta. Ter nagedachtenis aan mijn overleden mama Aafke en al die andere schatten die aan deze ziekte zijn overleden. Veel aandacht in de media en honderden ritjes met betalende gasten. De Tussenstand: 18.000 euries

In een jaar tijd uitgegroeid tot een heuse mooie solide gezellige verbindende Stichting, die staat voor Herinneringen maken d.m.v. muziek, zingen, dansen, interactie en samenzijn met en voor ouderen en hun mantelzorgers.

Ik dank vanuit de grond van mijn hart mijn bestuur Natasja Hoek, Wietze Jonker en Martin Brinkman  Het geweldige Trio Leef! met Nico Meijer en Andrea Weeling. Geluid en decor Melody-entertainment catering & events van Dennis Weeling en Gerrit Weeling, Erik van den Berg als doorgewinterde ambassadeur van de Stichting Leef, voor je het vergeet!, de artiesten die belangeloos een gastoptreden verzorgen en de “oh zo belangrijke” vrijwilligers: Helma Vermeulen, Ria Bolier, Bea Hendriks, Henny Sandbergen-Duppen, Bianca Krijgsman, Marjorie Mol, Jo Meeuw,  Thea Weeling, Paul Bolier, Bianca Brockmann, Danny, Natasja Hoek, Lex van der Weijden, Liss Weeling, Wesley Weeling, Anja en topfotograaf Laurens Kelatow Nanlohy….

Alles tezamen maakt van elk “Herinner mij” feest, “Spiegelbeeld”, de nieuwe “Leef!” show en aktiviteit “Druk je stempel op het leven” (nog in ontwikkeling in de zorginstellingen, in Studio Westpoort en op MS de Jordaan i.s.m. het Nationaal Ouderenfonds elke keer weer een ware happening. In het groot en in het klein. Voor mij een droom die is uitgekomen en we gaan door tot wat ik ooit zei: “Ikzelf Alzheimer krijg!”

Meer samenwerking bedrijven

Mensen en bedrijven geloven in ons en steunen ons regelmatig op vele gebieden.

Een voorbeeld: 

Terwijl velen in de bus richting Meppel zaten vanmorgen, reed ik in mijn lila Canta naar Zuid Oost. Mijn gesprek met Hans en Annemieke van IIA Academy stond gepland om 10:30 uur. Velen zagen me live struggelen met Wat ik daar nou eigenlijk ging doen … Hartelijk ontvangst en weer was er die enorme klik met Hans, maar nu ook met Annemieke, net als de eerste keer …

Ik deed mijn verhaal tijdens een lekkere bak koffie die ik koud liet worden, want als ik eenmaal in de Herinner mij flow zit … nou dan … ook Hans en Annemieke hadden mooie ontroerende verhalen en dus was het al snel …

12:30 uur en we schudden elkaar de hand, na een mooi, ontroerend en zeer lucratief gesprek. Liet met trots mijn lilabubbel zien en ging zwaar onder de indruk op de terugweg. Ik had de kijkers van de heenweg beloofd weer live te gaan om alles te vertellen, maar kon nog niet echt de woorden vinden.

 

Volgend jaar in juni 2020 zal ik een hele dag aanwezig zijn tijdens een enorm Congres in een zeer grote locatie. Tussen en voor +/- 700 directeuren van allerlei bedrijven zal ik als Joki de zangeres, Joki de “schud je mossel” tante, Joki KaraJoki, maar ook zeker en vooral de Joki van Stichting Leef, voor je het vergeet! laten zien wie ik ben, waar ik voor sta, waarom ik hen zo nodig heb en ik de verbinding in vele vormen zo belangrijk vind. Jeetje wat ben ik dankbaar voor deze kans! Daarbij wederom twee unieke mensen leren kennen, die mijn Stichting nu al een warm hart toe dragen. Ik ben een gelukkig mens!

Nationaal Ouderenfonds en MS de Jordaan

15 maart 2019:

Kan er iemand in mijn arm knijpen? Samenwerken met het Nationaal Ouderenfonds en MS de Jordaan is een feit.

Vanaf NU kun je via de website van het NOF een plekje boeken. Voor slechts € 22,50 p.p. stap je samen met je moeder, vader, opa, oma of b.v. beginnend dementerende buurman aan boord van het leukste Jordanese Partyschip van Nederland. Natuurlijk verzorg ik tijdens deze vaarten zelf de entertainment en zal als vertegenwoordigster van mijn Stichting aanwezig zijn. Via deze link wijst het zich allemaal vanzelf! evenementen.ouderenfonds.nl

Stg. Cordaan kocht 1 door Petra Ruijs aan STGLVJHV gesponsorde vaart voor € 12.000,00 en vierde daar hun personeelsfeestje. Wij van de Stichting stortte het geld door naar het Nationaal Ouderenfond, die hun deel eraf haalde en voor het restant 8 vaarten inkocht bij MS de Jordaan. Mijn slim uitgedachte “Stoel voor een stoel” constructie was gelukt! TROTSER DAN TROTS!

Deze ouderenvaarten gesponsord door onze Stichting en MS de Jordaan zijn een WAAR SUCCES. 8 maal in 2019 en wel op 8 april, 21 mei, 17 juni, 24 juni, 16 september, 7 oktober, 4 november en de kerstvaart op 16 december 2019. Het was GEWELDIG!

Met trots mag ik zeggen dat ook in 2020 deze constructie blijkt te werken. Wederom hebben wij van STGLVJHV een bedrijf gevonden die dit zo met ons wil doen! WOW!

1 team

15 maart 2019:

Bedrijfskleding om naamsbekendheid te krijgen en er te staan als 1 team. Herkenbaar naar buiten en op de vloer! Het hoort er bij. Mooie frisse witte sweaters en toffe paarse t-shirts met eigen logo.

1 team van Leef voor je het vergeet

Samenwerking met Stg. Cordaan

“Herinner mij” feesten in de verzorgingshuizen, maar ook op andere locaties, zodat de ouderen en hun mantelzorgers er ook een UIT konden, dat had ik ook in mijn hoofd en dus kwam ik in contact met Andre Brand van Stg. Cordaan. Wij hadden elkaar leren kennen toen ik optrad tijdens een netwerkmidddag. Hij noemde mij zijn held in het kleine paarse wagentje, die geheel op eigen kracht haar eigen Stichting was begonnen. Op 13 maart organiseerde ik met financiele hulp van Cordaan een  “Herinner mij” Feest bij Studio Westpoort.

Een waanzinnig leuke Jordanees muzikale middag voor beginnend dementerenden en hun mantelzorgers. Wederom een Feest om nooit meer te vergeten!

De foto’s zijn met toestemming genomen en geplaatst en spreken voor zich. Herinneringen maken en op en top GENIETEN! Ik ben zo trots op alles!

Samenwerking Nationaal Ouderenfonds

Op 21 februari 2019 had ik mijn eerste afspraak met het Nationaal Ouderenfonds. Wat kunnen wij voor elkaar beteken? Nou een hoop! De eerste samenwerkingsstap was gemaakt. Een mooie samenwerking tot op heden tussen het NOF en STGLVJHV!

TROTS 💜🎶🦋🎶💜

“Herinner mij”-feesten

Een Echte Jordanese middag met koffie thee uit ouwerwetse koppies, luxe gebakjes met ons eigen logo, de beste haring van Amsterdam met natuurlijk heerlijk tafelzuur en uitjes, een stokkie zelfgemaakte filet americain met een eitje, stukkie kaas, stukkie worst, zoute pepsils op echte gehaakte en Perzische tapijtjes. Een Jordanees decor inclusief de ramen van de Wallen en dan zingen met fantastisch lieve artiesten voor de ouderen met hun mantelzorgers: Zo had ik het al jaren in mijn koppie, daar droomde ik van en zo wilde ik het graag! Vanaf mijn vroege kinderjaren was ik al vaak te vinden in het bejaardentehuis (toen heette dat nog zo) van mijn opa’s en oma’s. Daar liep ik trots met advocaatjes met slagroom in de rondte en zong ik samen met een leuke familieband mijn eerste Willeke medley! Ik was er elke week en dacht toen al dit is het!

Ik koos voor De Première voor Verzorgingshuis De Rietvinck, daar waar ik ooit als kind begonnen was. Mijn opa en oma woonden daar en nu mijn exschoonmoeder. Ook was De Rietvinck het eerste huis waar homo-echtparen meer dan welkom waren en dus was die keuze snel gemaakt.

De “Herinner mij” feesten waren geboren. Wat een organisatie, daar had ik me wel even in vergist.

Deze worker in progress was er maanden mee bezig geweest en gelukkig meldden zich een aantal vrijwilligers en artiesten. 15 februari 2019 was het eindelijk zover!

Wat hebben ze en we genoten! Mijn Droom was uitgekomen!

Hoe het begon

Met mijn lila Canta reed ik een jaar door de straten van Amsterdam. Vanaf € 13,00 per liedje nam ik mijn gasten mee. We zongen, maakten plezier, hadden mooie gesprekken met een lach en een traan. Door een ieder te volgen op social media.

Een enorm succes dat al snel werd opgepikt door de Media. In de krant, op de radio en televisie. Op 30 september 2018 tijdens een groot feest bij Studio Westpoort, maakte ik de tussenstand bekend: € 18.000.00. Opbrengst wordt gebruikt voor het organiseren van muzikale middagen voor o.a. mensen met Alzheimer en hun naasten. Stichting Alzheimer kreeg € 1.300,00 voor onderzoek naar Alzheimer op jonge leeftijd.