“Hier ben jij”

Zomer 2019 was het feest in Zaandam. Evean Erasmus Huis vierde haar 50-jarig bestaan en ze hadden mij gevraagd de feestweek af te sluiten. Bij de soundcheck draaide Dennis, de geluidsman, een voor mij vreemde orkestband en ik zong mijn eigen woorden op de melodie.

Het melodietje ging meteen mijn buik in en ik keek naar de ouderen die langzaam het zaaltje binnen kwamen. Voornamelijk vrouwen en zoals altijd ook een dametje die op mijn moeder leek. Haar ogen glansden en de woorden kwamen vanzelf. Ik riep heel brutaal tegen Dennis: “Weet niet wat of hoe, maar de melodie ga ik gebruiken voor mijn ideetje in mijn hoofd!” Een liedje voor dochters die hun moeders hebben verloren, aan dementie of de hemel …

Ik schreef een tekst en vroeg zoals gebruikelijk aan Joke Portegies of ze het mooier wilde maken en dat deed zij! Ik liet het liedje aan mijn vrienden horen en die moesten huilen en zeiden: “Dit moet je uitbrengen Joki! Ik vroeg aan wat sponsors (Kesbeke, Café de Amstel en Studio Westpoort) of zij wat mee wilden betalen en voor de rest werd het gefinancieerd uit de Stichting.

Voor ik het wist stond ik in de Studio van Hans Rusche en nam “Hier ben jij” op, op de melodie van Danny Vera’s grote hit Rollercoaster (want dat bleek de orkest band te zijn). Er ontstond ook een mooi idee voor een videoclip in mijn hoofd, maar wat ik wilde was best lastig: morfen. Dat de gezichten van de moeders over zouden gaan in de gezichten van de dochters. Via mijn vriendin Loes kwam ik in contact met haar dochter Robbin en diens vriendin Cheri, die in het kader van hun opleiding dit wilden vormgeven. Wekenlang geploeterd om de videoclip TOP te maken. Gelukt. TROTS!!

Ik bestelde 100 cdtjes en ben begonnen die te verkopen, de opbrengst natuurlijk voor de Stichting. Ik hoor hier en daar dat het plaatje het goed doet bij begrafenissen en veel troost biedt aan dochters die hun mama verloren zijn aan dementie en/of de hemel.  Ben enorm trots op het liedje en zelfs Danny Vera vind het mooi! Kijk en luister en geniet van “Hier ben jij”.