Nico Meijer en Marijke Lohman

Nico Meijer, zanger Trio Leef :
De Stichting LEEF heeft mij doen beseffen hoe belangrijk het is om iets voor onze ouderen te kunnen en mogen doen. Wat geeft het een warm gevoel als je de blijde gezichten ziet van de veelal oudere en mensen met een handicap . Na afloop van ons optreden worden we vele keren bedankt. Het geeft mij het gevoel dat wij met iets moois en belangrijks bezig zijn. Ik kom na een optreden thuis en ben dan ook heel TROTS op Stichting Leef!

Marijke Lohman:
Oude liedjes, ze zingen ze allemaal mee. Als we beginnen zitten ze nog een beetje in hun eigen wereldje, maar zodra b.v. “De Twee motten” voorbij komen en de ouderen de woorden zomaar opeens meezingen worden ze wakker en voelen zich fantastisch, trots en blij en geloof me WIJ OOK! Ook “Het kleine cafe” van Vader Abraham doet het goed en ze gieren het uit bij de Jongens van Plezier, TIERELIER!! Lieve Nico Meijer, wat ben ik toch blij en trots dat jij er elke keer weer bij bent en ik ga met je mee om de meiden te helpen. Met de ouderen VOOR de ouderen, mooier kan niet toch! Kanjer ben je!

Andrea Weeling

Andrea Weeling, zangeres in Trio Leef!:

Ik ben vrijwilligster bij stichting LEEF VOOR JE HET VERGEET omdat ik een warm hart toe draag aan de ouderen….mijn hart gaat smelten als ik die ogen zie glinsteren van geluk en emotie en ze een lach op hun gezicht krijgen omdat ze een liedje herkennen die hun weer terug brengen naar een herinnering van vroeger. Het geeft mij een goed gevoel als ik ze een fijne En gezellige middag mag verzorgen. En als na afloop van zo een middag de mensen je bedanken en je zeggen dat ze het geweldig vonden en je zeer dankbaar zijn en je vragen wanneer komen jullie weer dan raakt mij dat diep in mijn hart en dan ben ik trots dat ik 1 van de vrijwilligster mag zijn van stichting LEEF VOOR JE HET VERGEET!

Melody Entertainment

Wij van Melody Entertainment vinden het leuk om een stukje geschiedenis en herkenning terug te brengen bij de ouderen in de vorm van de oude huiskamer en het decor. Ook vinden wij het leuk als ons jongste lid Melissa meegaat!! Wij verzorgen tevens de muziek tijdens deze feesten!

Gerrit: Ik geef om De Stichting Leef, voor je het vergeet! Liefde en warmte geven ze mij en nu ik niet meer werk  kan ik al mijn aandacht hier op vestigen. Eens komen we állemaal  er zo voor te staan. Ik begrijp de oudjes heel goed. Met zijn allen vrolijken we ze weer op. Wat kan ik daarvan genieten!

Omdat ik het leuk vind om de ouderen een leuke dag te geven. Ik vind het leuk als ik ze zie lachen en soms vind ik het verdrietig als ik ze zie huilen. Ik mag soms ook helpen met de koffie en de thee in schenken en daar word ik blij van dat ik dat voor die mensen mag doen. Maar zingen voor deze mensen vind ik het allerleukste om te doen en dat doe ik dan ook met al mijn liefde al vind ik het soms best een beetje spannend. Ik ben de jongste van de stichting maar ik zou dit niet willen missen ik vind het dan soms ook jammer als ik niet mee kan omdat ik dan naar school moet. Stichting LEEF VOOR JE HET VERGEET IS THE BEST!!!! Liefs Melissa

Ria, Bea, Paul en Jo

Ria Bolier:
Ik vind het heel mooi om de ouderen een fijne middag te bezorgen en dan de lach te zien op hun gezicht daarom vind ik Stichting LVJHV fijn!

Bea Bolier:
Ik vind het heerlijk om iets voor een ander te doen, daarom ben ik lid geworden. Eenmaal begonnen en de blije gezichten van de oudere bewoners in een tehuis te zien, hoe ze rechtop gingen zitten, mee zwaaien, en vooral meezingen, wist ik het zeker dit is een goede plek voor mij. Met heel veel plezier en voldaan help ik met het gezellig maken en een restaurant terug te brengen in een tijd van vroeger. De bewoners vinden het al prachtig voordat Joki begint met zingen. Als Joki is begonnen met zingen zie je iedereen vrolijk worden en mee doen, ook de partners en familie bedanken ons en vertellen hoe fijn de middag is geweest!

Paul Bolier:
Hoe en waarom vrijwilliger. Ik ben er gewoon ingerold. Ria en Bea zijn al bij de club. Bij slecht weer bracht ik ze naar de tehuizen en haalde ze weer op. Joki zocht nog een sterke man en zo is het gekomen. In het begin is het even wennen. Met de dames tafels rechtzetten kisten met kopjes. kleedjes enz. naar binnen brengen ende dames doen de rest. In de pauze kopjes enz. naar de keuken brengen naar de vaatwasser. Alles weer in de kisten voor transport. Na de show alles weer terugzetten. Is dat nou leuk? Ja want als je tijdens de show naar de bewoners kijkt en ziet, ze genieten en zelfs meezingen. Daar doe je het voor. Als de mensen de zaal verlaten en je wordt bedankt en ze zeggen wanneer komen jullie weer wordt ik een meter groter. Dat is waarom lk vrijwilliger ben bij de stichting en zolang het kan doe ik mee.

Jo Meeuw:
Ik ben gek van Nederlandstalige muziek. Dit kunnen we op een dag bij de ouderen brengen in het bejaarden/verzorgingshuis.
Deze mensen hebben ook gezorgd dat wij zo een mooi leven hebben tegenwoordig.
De blije gezichten, uitdrukkingen en mooie woorden van hun zijn onbetaalbaar.
Zolang ik gezond blijf wil ik iets voor hun betekenen.
Na afloop ben ik vol adrenaline en zo blij en voldaan dat me dit een boost geeft van energie. Hoop nog lang van deze fijne groep deel uit te maken.

Bianca, Marjorie en Helma

Bianca Krijgsman:

Het is zo mooi om te zien dat onze oudjes, waar wij met zo veel liefde een geweldige Amsterdamse middag mogen verzorgen, weer emotie, lichtjes, een lach en een traan van ontroering in hun lieve ogen zie, als ze de liedjes van vroeger horen, en zelfs meezingen en zich de tekst weer herinneren, dit brengt voor mij zoveel voldoening en emotie. En dan die lieve lach of blik als wij een hand vast houden of een simpel kopje koffie voor ze inschenken, het is voor mij een super mooi ervaring. Zo trots op ons team en onze mooie Stichting Leef, voor je het vergeet.

Marjorie Mol:
Amsterdamse, Nederlands talige liedjes zijn voor oudere mensen zo herkenbaar.
Je ziet ze dan mee zingen, de tinteling in hun ogen, mee bewegen en een glimlach op het gezicht. De herkenning horen en mee gaan zingen, dit geeft mij dan zo een liefdevol, warm en blij gevoel en dus voldoening. De ouderen hebben ook de behoefde om een praatje en dolletje te maken en hand vast houden en een traan te laten. Als vrijwilliger ben ik er voor ze om dit met ze te delen.
Ikzelf ben werkzaam in de ouderenzorg en weet hoe belangrijk het is om deze doelgroep even uit hun isolement te halen je krijgt er zoveel liefde en warmte voor terug.
Ik ben daarom heel trots op onze mooie stichting dat wij die warmte en liefde kunnen geven en overbrengen.

Helma Vermeulen:
Ik ben vrijwilliger van de Stichting Leef, voor je het vergeet!, omdat ik het fantastisch vind om te zien hoe de mensen genieten en die lach op hun gezicht. Daardoor geniet ikzelf ook. Daarvoor is de Stichting echt nodig om deze mensen te plezieren en die aandacht te geven die sommige jammer genoeg niet krijgen want ze verdienen dit om dit wel te krijgen.

Loes Appels

Loes AppelsLoes Appels:
Zo nu en dan slaan wij, Joki en ik, onze creatieve handen ineen en bedenken we wéér een nieuwe actie voor de stichting.  Ik doe dit omdat ik het ieders taak acht om af en toe iets terug te leveren aan onze maatschappij. En wel vanuit je hart. Zonder verwachtingen. Gewoon geven. Omdat we in ons land heel veel welvaart kennen. Joki en haar stichting verstaan deze taal! Zij geeft. Zonder aarzeling. Met volle overtuiging. Ik hou daar van.

Henny Sandbergen

Henny Sandbergen Ik doe het omdat ik iets voor de ouderen onder ons, die ik zo zie genieten, wil doen en hoe mooi is dat door middel van de Stichting Leef, voor je het vergeet!

Gaby Does

Begin september 2019 weer contact met Joki, u allen welbekend. Ik ken Joki al een tijd maar volgde vooral haar Cantakarajoki gebeuren.
Zij vertelde mij met welk project ze wilde starten en over haar Stichting Leef, voor je het vergeet! en vroeg me of ik niet als vrijwilligster mee wilde doen. Het was de bedoeling om een aantal ouderen eens te verrassen met een make-over waarbij mijn taak met name de visagie zou zijn. Wat een mazzel dat ik daar de benodigde spullen voor heb en weet wat ik ermee kan doen. Best handig toch? 3 november was de eerste keer dat we in zorgcentrum Eben Haezer 2 dames en 1 heer ietwat omgetoverd hebben tot een andere persoon. Ook voor de andere bewoner op die afdeling werd het een gezellige middag met zang, hapjes en drankjes.

Het concept van ouderen, zowel met als zonder Alzheimer, op een simpele manier een paar leuke uren te bezorgen spreekt me bijzonder aan en ik wil dan ook zeker vaker mijn aandeel leveren aan de Stichting Leef, voor je het vergeet!

Natasja Hoek

Natasja en LexGewoon omdat ik in Joki geloof! Het prachtig is om de blijdschap in de ogen van de ouderen te zien en ze zo een mooie herinnering te geven. ��������

Vrijwilligster Anja

Met liefde heb ik me als vrijwilliger opgegeven bij stichting LEEF! Ik heb met een Amsterdams koor, waar ik lid van was, vaak opgetreden bij bejaardenhuizen. Daar heb ik zelf gezien en gevoeld wat voor de ouderen herkenbare muziek met ze doet: Soms worden mensen er zelfs emotioneel van! Ik draag graag mijn steentje bij om de ouderen zo’n mooie ervaring te geven. Dat is de reden waarom ik me heb aangemeld bij stichting LEEF!

Ger Overmars

Ik mocht al een paar keer mijn medewerking verlenen door een gastoptreden te verzorgen op de middagen die door de Stichting worden georganiseerd.
Hulde voor de medewerkers die deze middagen tot in de puntjes regelen. Mijn ervaring is dat onze “ouderen” ten volle genieten en de verzorgers unaniem deze middagen als geweldig ervaren.
De bewoners krijgen een gevarieerd programma te zien wat speciaal voor deze doelgroep is samengesteld en ze genieten er zichtbaar van. Vaak vloeit er een traantje bij de herkenbare liedjes.
Lieve mensen, ik hoop dat jullie dit nog lang kunnen doen en ik ben blij om hier af en toe aan mee te mogen werken.
Groetjes, Ger Overmars