Vrijwillers Stichting Leef, voor je het vergeet!

De Stichting Leef voor je het vergeet!, werkt altijd en graag met vrijwilligers.

In 2023 waren er negen vrijwilligers bij ons aangesloten. We hopen dat aantal  in 2024 uit te breiden naar minimaal vijftien. Wij vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers openstaan voor het bedenken, organiseren en begeleiden van activiteiten. Daarnaast moeten zij echt van aanpakken weten, vooral tijdens de “Herinner Mij” Feesten.

Hoe werken we in de praktijk?
We hebben een groepsapp in WhatsApp, waarin wordt doorgegeven wanneer en waar er Feesten zijn. Zo kan iedere vrijwilliger aangeven bij welke activiteit zij/hij komt helpen. Dat biedt flexibiliteit, waardoor het vrijwilligerswerk bij StgLVJHV goed te combineren is met een baan of andere activiteiten.

Als je je wilt aanmelden als vrijwilliger, kun je ons een mail sturen. Na aanmelding volgt een informeel kennismakingsgesprek met Joki Brinkman-Beerendonk, de oprichtster van de Stichting, waarin ook de omgangsvormen aan de orde komen. Als we elkaar ‘hebben gevonden’ vragen wij ten slotte een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan voor de vrijwilliger; we werken immers met mensen in een kwetsbare positie. 

We willen de wat jongere ouderen, die aan onze activiteiten deelnemen, stimuleren om zich als vrijwilliger aan te melden; wij denken dat zij als ervaringsdeskundigen een zinvolle bijdrage kunnen leveren. Bovendien biedt het hen een sociaal netwerk en gezelligheid.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een Stichting. Ze maken het geheel kleurrijk en compleet. We zijn al enorm blij met en dankbaar voor de groep creatieve hardwerkende lieve mensen die onze Stichting rijk is! Zonder hen geen Stichting Leef, voor je het vergeet. We hopen dat je je thuis zult voelen bij deze groep!

Vertrouwenspersoon
Als er onduidelijkheden of klachten zijn in het contact met medewerkers van de Stichting, kun je terecht bij Joki Beerendonk (06 42121697 of  info@leefvoorjehetvergeet.nl).

Joke Blokland-Zwarts

Ruim een jaar geleden kwam ik in contact met Joki, toen zij een optreden verzorgde in het verpleeghuis waar ik toen werkte. Ik was direct verkocht en een groot fan van haar, gewoon door de manier waarop zij de mensen blij maakt en een fantastische middag bezorgd, waar de mensen nog weken op terug kunnen kijken. Door mijn werk als activiteiten begeleider heb ik ervaren hoe geweldig de interactie is met ouderen en wat het met hen doet, door iets leuks met hen te doen. Je kunt echt het verschil maken met vrolijkheid, muziek, zingen, activiteiten en creativiteit. Dit werk is echt het mooiste wat ik ooit heb mogen doen🙏
Joki is mijn grote voorbeeld, haar Amsterdamse humor en de liedjes zijn goud waard voor ouderen. Mijn hart ligt bij deze mensen, dus wil graag mijn steentje bijdragen en daarom ben ik vrijwilliger geworden bij deze prachtige stichting. Iets betekenen en voor “even” het verschil maken voor onze ouderen, is het mooiste wat er is!
Liefs,
Joke Blokland-Zwarts

Paul Bolier

Hoe en waarom vrijwilliger. Ik ben er gewoon ingerold. Ria en Bea zijn al bij de club. Bij slecht weer bracht ik ze naar de tehuizen en haalde ze weer op. Joki zocht nog een sterke man en zo is het gekomen. In het begin is het even wennen. Met de dames tafels rechtzetten kisten met kopjes. kleedjes enz. naar binnen brengen ende dames doen de rest. In de pauze kopjes enz. naar de keuken brengen naar de vaatwasser. Alles weer in de kisten voor transport. Na de show alles weer terugzetten. Is dat nou leuk? Ja want als je tijdens de show naar de bewoners kijkt en ziet, ze genieten en zelfs meezingen. Daar doe je het voor. Als de mensen de zaal verlaten en je wordt bedankt en ze zeggen wanneer komen jullie weer wordt ik een meter groter. Dat is waarom lk vrijwilliger ben bij de stichting en zolang het kan doe ik mee.

Bea Bolier

Ik vind het heerlijk om iets voor een ander te doen, daarom ben ik lid geworden. Eenmaal begonnen en de blije gezichten van de oudere bewoners in een tehuis te zien, hoe ze rechtop gingen zitten, mee zwaaien, en vooral meezingen, wist ik het zeker dit is een goede plek voor mij. Met heel veel plezier en voldaan help ik met het gezellig maken en een restaurant terug te brengen in een tijd van vroeger. De bewoners vinden het al prachtig voordat Joki begint met zingen. Als Joki is begonnen met zingen zie je iedereen vrolijk worden en mee doen, ook de partners en familie bedanken ons en vertellen hoe fijn de middag is geweest!

Deborah Steding

Waarom ik me aangemeld heb bij stichting leef?
Ik ben altijd al in de weer als vrijwilliger om mensen het naar de zin te maken.
Ik kende jokie van wat feestjes en de filmpjes van de geweldige canta😍
Dus zei ik eens tegen jokie als je m’n hulp kan gebruiken zeg t maar.
Ik hou ervan om mensen blij te maken en wat is er dan mooier om zo’n oud mossie weer terug in de tijd te laten gaan en een glimlach van oor tot oor te zien.
Even niet eenzaam achter een geranium maar volop genieten van even plezier in de tijd van toen.🥳dat is toch waar we het voor doen.💜

Nico Meijer

Nico Meijer Nico, zanger Trio Leef, was vrijwiller van het eerste uur, Na een kort ziekbed is hij, onze vriend, onze top ambassadeur, onze steun en toeverlaat en de beste entertainer ooit, van ons heen gegaan …

Zijn woorden over onze stichting:”De Stichting LEEF heeft mij doen beseffen hoe belangrijk het is om iets voor onze ouderen te kunnen en mogen doen. Wat geeft het een warm gevoel als je de blijde gezichten ziet van de veelal oudere en mensen met een handicap . Na afloop van ons optreden worden we vele keren bedankt. Het geeft mij het gevoel dat wij met iets moois en belangrijks bezig zijn. Ik kom na een optreden thuis en ben dan ook heel TROTS op Stichting Leef!” We missen hem nog steeds.

 

Andrea Weeling

Andrea is zangeres in Trio Leef!:

Ik ben vrijwilligster bij stichting LEEF VOOR JE HET VERGEET omdat ik een warm hart toe draag aan de ouderen….mijn hart gaat smelten als ik die ogen zie glinsteren van geluk en emotie en ze een lach op hun gezicht krijgen omdat ze een liedje herkennen die hun weer terug brengen naar een herinnering van vroeger. Het geeft mij een goed gevoel als ik ze een fijne En gezellige middag mag verzorgen. En als na afloop van zo een middag de mensen je bedanken en je zeggen dat ze het geweldig vonden en je zeer dankbaar zijn en je vragen wanneer komen jullie weer dan raakt mij dat diep in mijn hart en dan ben ik trots dat ik 1 van de vrijwilligster mag zijn van stichting LEEF VOOR JE HET VERGEET!

Melody Entertainment

Wij van Melody Entertainment vinden het leuk om een stukje geschiedenis en herkenning terug te brengen bij de ouderen in de vorm van de oude huiskamer en het decor. Ook vinden wij het leuk als ons jongste lid Melissa meegaat!! Wij verzorgen tevens de muziek tijdens deze feesten!

Gerrit: Ik geef om De Stichting Leef, voor je het vergeet! Liefde en warmte geven ze mij en nu ik niet meer werk  kan ik al mijn aandacht hier op vestigen. Eens komen we állemaal  er zo voor te staan. Ik begrijp de oudjes heel goed. Met zijn allen vrolijken we ze weer op. Wat kan ik daarvan genieten!

Omdat ik het leuk vind om de ouderen een leuke dag te geven. Ik vind het leuk als ik ze zie lachen en soms vind ik het verdrietig als ik ze zie huilen. Ik mag soms ook helpen met de koffie en de thee in schenken en daar word ik blij van dat ik dat voor die mensen mag doen. Maar zingen voor deze mensen vind ik het allerleukste om te doen en dat doe ik dan ook met al mijn liefde al vind ik het soms best een beetje spannend. Ik ben de jongste van de stichting maar ik zou dit niet willen missen ik vind het dan soms ook jammer als ik niet mee kan omdat ik dan naar school moet. Stichting LEEF VOOR JE HET VERGEET IS THE BEST!!!! Liefs Melissa

Marjorie Mol

Marjorie Mol:
Amsterdamse, Nederlands talige liedjes zijn voor oudere mensen zo herkenbaar.
Je ziet ze dan mee zingen, de tinteling in hun ogen, mee bewegen en een glimlach op het gezicht. De herkenning horen en mee gaan zingen, dit geeft mij dan zo een liefdevol, warm en blij gevoel en dus voldoening. De ouderen hebben ook de behoefde om een praatje en dolletje te maken en hand vast houden en een traan te laten. Als vrijwilliger ben ik er voor ze om dit met ze te delen.
Ikzelf ben werkzaam in de ouderenzorg en weet hoe belangrijk het is om deze doelgroep even uit hun isolement te halen je krijgt er zoveel liefde en warmte voor terug.
Ik ben daarom heel trots op onze mooie stichting dat wij die warmte en liefde kunnen geven en overbrengen.

Loes Appels

Loes AppelsLoes Appels:
Zo nu en dan slaan wij, Joki en ik, onze creatieve handen ineen en bedenken we wéér een nieuwe actie voor de stichting.  Ik doe dit omdat ik het ieders taak acht om af en toe iets terug te leveren aan onze maatschappij. En wel vanuit je hart. Zonder verwachtingen. Gewoon geven. Omdat we in ons land heel veel welvaart kennen. Joki en haar stichting verstaan deze taal! Zij geeft. Zonder aarzeling. Met volle overtuiging. Ik hou daar van.

Henny Sandbergen

Henny Sandbergen Ik doe het omdat ik iets voor de ouderen onder ons, die ik zo zie genieten, wil doen en hoe mooi is dat door middel van de Stichting Leef, voor je het vergeet!

Gaby Does

Begin september 2019 weer contact met Joki, u allen welbekend. Ik ken Joki al een tijd maar volgde vooral haar Cantakarajoki gebeuren.
Zij vertelde mij met welk project ze wilde starten en over haar Stichting Leef, voor je het vergeet! en vroeg me of ik niet als vrijwilligster mee wilde doen. Het was de bedoeling om een aantal ouderen eens te verrassen met een make-over waarbij mijn taak met name de visagie zou zijn. Wat een mazzel dat ik daar de benodigde spullen voor heb en weet wat ik ermee kan doen. Best handig toch? 3 november was de eerste keer dat we in zorgcentrum Eben Haezer 2 dames en 1 heer ietwat omgetoverd hebben tot een andere persoon. Ook voor de andere bewoner op die afdeling werd het een gezellige middag met zang, hapjes en drankjes.

Het concept van ouderen, zowel met als zonder Alzheimer, op een simpele manier een paar leuke uren te bezorgen spreekt me bijzonder aan en ik wil dan ook zeker vaker mijn aandeel leveren aan de Stichting Leef, voor je het vergeet!

Natasja Hoek

Natasja en LexNatasja Hoek:
Gewoon omdat ik in Joki geloof! Het prachtig is om de blijdschap in de ogen van de ouderen te zien en ze zo een mooie herinnering te geven. ��������

Lex van der Weijden:
Hoe en waarom ik vrijwilliger ben bij deze geweldige stichting? Ook ik ben er ingerold, want mijn vrouw Natasja nam mij gewoon mee om te helpen met opbouwen en afbouwen. En na de 1ste keer begreep ik waarom mijn vrouw zo betrokken is bij de stichting. Jeetje wat is het mooi om de ouderen en hun mantelzorgers zo te zien glunderen en genieten van die meiden en van Nico, toen hij er nog was. Dat is de reden waarom ik vrijwilliger ben en als ik tijd heb met alle liefde help!

Ger Overmars

Ik mocht al een paar keer mijn medewerking verlenen door een gastoptreden te verzorgen op de middagen die door de Stichting worden georganiseerd.
Hulde voor de medewerkers die deze middagen tot in de puntjes regelen. Mijn ervaring is dat onze “ouderen” ten volle genieten en de verzorgers unaniem deze middagen als geweldig ervaren.
De bewoners krijgen een gevarieerd programma te zien wat speciaal voor deze doelgroep is samengesteld en ze genieten er zichtbaar van. Vaak vloeit er een traantje bij de herkenbare liedjes.
Lieve mensen, ik hoop dat jullie dit nog lang kunnen doen en ik ben blij om hier af en toe aan mee te mogen werken.
Groetjes, Ger Overmars